Infernal na Lumiel[East] Asmodians
Pioneer
W związku z rozwijaniem się naszego legionu wpadłem na pomysł by zbierać pieniążki (tak cenne w czasach "wielkiego kryzysu Kinah") by pomóc nowym użytkownikom vel nowym postaciom użytkowników. W tym celu proponuję wybrać skarbnika (glosowanie tajne - wysyłacie PM do BG tj. Kaatiusza i ja) spośród centurionów i legionów, który będzie co jakiś czas pobierał opłatę (powiedzmy 100k tygodniowo) od każdego członka legionu. Uzyskaną kwotę w tygodniu skarbnik wpłaci do LEGION WAREHOUSE (raportując co tydzień do BG) i w razie potrzeby wypłaci gotówkę najbardziej potrzebującym. Będziemy się także składać na GRS, poty i inne itemki potrzebne na instancje. Zanim jednak to się stanie to proszę o wypowiedzenie się na ten temat
Wstawiam jeszcze raz bo został usunięty, przez problemy z forum...
Herbatnik napisał :
Pomysł fajny, aczkolwiek nie wiem czy wszyscy będą się tego trzymać. Nie chodzi mi o to, że nie będą chcieli kasy wpłacać tylko o to, że zapewne pozapominają lub nie będą mieli środków finansowych Istnieje też sytuacja, że część wpłaci a część nie przez co mogą powstawać kłótnie. Odkąd gram w gry internetowe, jakiekolwiek pomysły związane ze składkami itp. nie przechodziły, gdyż albo większość była na nie albo nie było to pilnowane.
Moja odpowiedź:
Dlatego ktos bedzie musial raportowac kto wplacil a kto nie...i system kar...albo cos w tym stylu...sluchaj dobry jest pomysl bo sie przygotujemy na kryzys...a zeby placili to jest sposob bo 100k to nie majatek...
Legion Member
Jak bedziecie tego sumiennie pilnowac to jestem za. Moznaby wysylac to poczta. Wtedy ladnie byloby wypisane kto placil. Kwota 100k jest ok.
Pioneer
Oooo dobry pomysł żeby wysyłać to mailami...tylko teraz żeby zrobić postać na którą się będzie przesyłać kasę na koncie do którego centurioni znają passy...hmmm...
W sumie powiedzcie Kasi żeby się wypowiedziała bo tak robić cokolwiek za plecami Kasi to wiecie... ;] troszku nie bardzo
Legion Member
Popieram. Trzeba jej powiedzieć. W KOŃCU ONA TU RZĄDZI.
Pioneer
Nie wiem co się dzieje, ale przez ten powód musiałem abdykować - mała ilość czasu ON-LINE...
Nie mam zamiaru wprowadzać atmosfery buntu, bo to tylko gra, ale jeśli Kasia teraz z powodu nauki nie ma czasu by siedzieć w AIONie to może czas pomyśleć o zmianie Brigade General - to po pierwsze uno.
Po drugie uno - sprawa rejestracjii i udzielania się na forum. Ludzie jest to forum żebyśmy się wszyscy dobrze bawili i w pewien sposób ze sobą zżyli...
Założyłem nowe kategorie, fora itp itd ale nie widzę nikogo prócz Morrisa i Herbatnika...Kasia jeszcze czasem tam się na samym początku odzywała na CHAT-BOX ale te czasy dawno minęły.
Jeśli Wam nie pasuje forum to powiedzcie usunę je a jeśli nie to się UDZIELAJCIE.
Legion Member
Ja tam lubię ideę forum i często dlatego wchodzę. Ale, wystaw sobie, mam 16 lat. Wracam ze szkoły o 16 i do 22 siedzę na kompie. Ewentualne przerwy, kiedy idę craftować, na spakowanie się, może jakieś lekcje.
Kasia, z tego co mi wiadomo, studiuje. Szczerze, to nie pamiętam ile wy macie lat, co robicie, jakie sa wasze zainteresowania, ba, nawet jak macie na imię. Dlatego tez trudno mi odpowiedzieć na pytanie " czemu osoba X nie wchodzi na forum ? " .
Myślę, że jeśli położymy na ten temat jakiś nacisk ( nie wiem jaki, skoro notka w wiadomości legionu nie daje efektów ) to przyniesie on jakiś rezultat. To tylko gra, więc praktycznie nie mam pojęcia skąd zrodziła się idea zmiany BG. Owszem, Kasia powinna być bardziej aktywna, ale myślę, że wystarczy o tym z nią porozmawiać.
Mam kumpla, który ma problemy z pisaniem na forach do tego stopnia, iż zastanawia się z 5 minut nad każdą napisaną ( nie wysłaną ) wiadomością. Czasem pyta się mnie o rade. Myślę, że, jakkolwiekby to nie brzmiało, trzeba dać legionowi trochę czasu. Chciałem coś jeszcze napisać, ale zapomniałem. :O
Nie każdy ma tyle czasu na grę co Ty Moris Postawcie się na miejscu Kasi co. Ten kto jest/był na studiach chyba wie jak to jest czasami ciężko z czasem itp. Czepiacie się, a przecież Kasia jest praktycznie codziennie wieczorem w grze. Źle Wam z tym? Przy tej ilości godzin zajęć jaką Kasia ma to należy się cieszyć, że w ogóle chce jej się grać. Mi, szczerze mówiąc, nie chciałoby się. Zwłaszcza, gdyby ktoś się mnie w dodatku czepiał, że jestem mało aktywna
Z resztą o co my się kłócimy? Przecież ranga generała to tylko tytuł, który ma o 2 przywileje więcej niż centurion
Jeszcze jedno. Sam nie lepiej jest omawiać sprawy legionu z Kasią, gdy oboje jesteście w grze? Tak było by o wiele prościej i szybciej czyż nie? Nie mam nic więcej do dodania.
Pioneer
Ok teraz nikt nie ma dostępu do LW prócz Kasi więc to chyba jej będziemy przesyłać te 100k ;]
Legion Member
Bez sensu tu pisać o tak ważnych rzeczach, skoro wchodzi tutaj tak mało osób.
Pioneer
Ale chodzi o to, że w grze nie ma miejsca a teraz już tylko Kasia może edytować ogłoszenia...więc w grze odpada bo jest to za duża sprawa.
Legion Member
To nakłońmy ludzi do wchodzenia. Może od dziś zacznijmy pisać, żeby się rejestrowali i brali CZYNNY udział w tym co się na forum dzieje, bo tak to bezsens jest, jak napisane w legion notice gnije razem z wódką i sposobami na jej picie, czy tez co robić po tym jak się ową wypije ...